SİYASET
Giriş Tarihi : 06-11-2023 16:50

Özel ve İmamoğlu, Ankara'da Bir Araya Geldi

CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ile aralarında "kardeşlik hukuku" olduğunu ifade etti.

Özel ve İmamoğlu, Ankara'da Bir Araya Geldi

CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ile aralarında "kardeşlik hukuku" olduğunu ifade ederek, "Bu kardeşlik hukuku, CHP'yi çok güzel yerlere taşıyacak, iktidara taşıyacak. Türkiye'yi güzel yerlere taşıyacak" dedi. 

CHP 38. Olağan Kurultayı'nda divan başkanlığını üstlenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, parti genel başkanlığına seçilen Özgür Özel'i, Çankaya’daki çalışma ofisinde ziyaret etti. 

İmamoğlu'na, CHP milletvekilleri Veli Ağababa, Suat Özçağdaş, Ensar Aytekin, Ulaş Karasu, Gamze Taşcıer, Burhanettin Bulut ve PM üyeliğine seçilen Selin Saye Böke eşlik etti. 

İmamoğlu, yaptığı konuşmada kurultayın "nezaketli, dengeli ve seviyeli geçtiğini" ifade ederek, şunları söyledi:

"Ben buradan, önceki dönem Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yürekten teşekkür ediyorum. Ki kendilerini de yakın zamanda ziyaret edip, kurultay sürecine dair hem düşüncelerimi hem teşekkürlerimi kendisine sunacağım. Bu kapsamda bugün de sekizinci Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'i ziyaret ettim. Kurultayla ilgili kendilerine düşüncelerimi aktardım ve süreçlere dair bilgi verdim. Görevimi bitirmiş oldum. 

Genel Başkanımdan izin isteyerek, İstanbul'a, görevimin başına dönüyorum. Kendilerine teşekkür ederim kabulleri için. Güzel bir buluşma oldu."

Özgür Özel ise İmamoğlu'nun "Hangi işin ucundan tutsa, dört dörtlük yapan ve başarıyla sonuçlandıran birisi" olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde bir ilk yaşandı. Kurultayın gergin olabileceği, zorluklarının olabileceği biliniyordu. Ekrem Başkan, bu güvene layık olduğunu ve bu işi en iyi yapabilecek kişi olduğunu gösterdi. Çok zor bir kurultayı, çok başarılı şekilde yönetti. Ben, kendisine özellikle teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkanımız, ‘Kurultayda partimizi güvenli bir limana ulaştıracağım’ demişti. Ve tam da öyle oldu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin en güvenli limanı, en yetkili olan kurultayıdır. Ve büyük bir nezaket içinde, karşılıklı anlayış birliği içinde güzel başlayan kurultayımız, güzel şekilde sonuçlandı. Ben şimdi buradan Ekrem Başkanımı yolcu edeceğim. 

Hep konuşulan bir şey vardı, yıllardır aylardır bıktığımız bir şey; ‘Ekrem Başkan'la aranızda nasıl bir ilişki var?’ Buradan şunu ifade edeyim: Biraz önce yukarıda kısa bir baş başa görüşmemizde de öyle bitirdik. Bizim aramızdaki ilişki; kardeşlik ilişkisi, kardeşlik hukuku. Ama bu kardeşlik hukuku, Cumhuriyet Halk Partisi'ni çok güzel yerlere taşıyacak, Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşıyacak. Türkiye'yi güzel yerlere taşıyacak. İkinci yüzyılda, kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e layık başarıları hep birlikte alacağız."

Başlık 2: PM üyeleriyle görüştü

İmamoğlu, daha sonra kurultayın yapıldığı Ankara Atatürk Spor Salonu'na geçerek Divan Kurulu üyeleri ve yeni seçilen bazı Parti Meclisi üyeleriyle bir araya geldi. 

Kurultay sürecine emeği geçen tüm arkadaşlarına teşekkürlerini ileten İmamoğlu, “Seçilen arkadaşlarımıza yol açıklığı dileyelim, burada olan olmayan. Çok özenli bir zaman dilimi. Çok ciddi bir değişim tılsımı da var. Farklı düşünerek bu seçime girip, aynı listede buluşanlar da var gençler ağırlıklı. Genç ve kadın kimliği var. Umarım çok böyle senkronize, güzel bir dönemi birlikte yaşatırız” dedi. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ