SİYASET
Giriş Tarihi : 16-09-2023 21:35

Rest Çekti: "Gerekirse Yolları Ayırabiliriz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosunun 2023 Türkiye raporuna sert tepki gösterdi ve Avrupa Birliği’ne rest çekti.

Rest Çekti:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosunun 2023 Türkiye raporuna sert tepki gösterdi ve Avrupa Birliği’ne rest çekti.

Erdoğan, ABD ziyareti öncesi Atatürk Havalimanında düzenlediği basın toplantısında, "Avrupa Birliği Türkiye'den kopma niyetindedir. Gerekirse AB ile yolları ayırabiliriz" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin AB'ye katılım süreci konusunda “bu gelişmeler karşısında değerlendirmemizi yaparız. Bu değerlendirmelerden sonra AB ile gerekirse yolları ayırabiliriz” diyerek, tepkisini dile getirdi.

14-28 Mayıs seçimlerinin demokratik olgunluk içinde tamamlanmasının iş çevrelerinin Türkiye'ye yönelik ilgisini arttırdığını belirten Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı vizyonunu hayata geçirmek için her türlü çabayı göstereceğiz. OVP'ye uluslararası yatırımcılar büyük güven duyuyor” diye konuştu.

BM Genel Kurulunun yeni dönem çalışmaları katılmak üzere ABD’ye giden Erdoğan, “Dünya 5'ten büyüktür tespitimizin daha fazla kabul görmesinden memnuniyet duyuyoruz. Sayın (BM Genel Sekreteri Antonio) Guterres bu konuda çok net bir tavır ortaya koydu. Genel Kurul çalışmaları dışında çok sayıda ülkeden mevkidaşımla görüşeceğm1” diye ekledi.

Erdoğan, ABD'de yaşayan Türk vatandaşlarıyla birlikte soydaş topluluklarla da bir araya geleceğini ve düşünce kuruluşlarıyla istişarelerde bulunacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel sistemde taşların yerinden oynadığı bu dönemi ülkemiz ve milletimiz adına fırsata çevirmekte kararlıyız” dedi.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ