KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 15-09-2023 09:59

Sağtürk, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'ne bale sanatçısı Tan Sağtürk atandı.

Sağtürk, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü

20px;">Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'ne bale sanatçısı Tan Sağtürk atandı. 

Sağtürk'ün atanmasına ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Başlık 2: Tan Sağtürk hakkında

Tan Sağtürk, 1969 yılında İzmir'de doğdu. 

Dokuz yaşında başladığı bale eğitiminde ilk ve orta eğitimini İzmir Devlet Konservatuvarı'nda tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Yüksek Bale Bölümü'nden 1990 yılında mezun oldu.

Eğitimine Fransa'da devam eden Tan Sağtürk, Fransız Genç Balesi Le Jeune Ballet De France'da ve Fransız Devlet Balesi Ballet National De France'da baş dansçı olarak çalıştı. 1997 yılında Türkiye'ye dönen Sağtürk, görev İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde baş dansçı olarak kariyerine devam etti. 

Aynı zamanda "Tan Sağtürk Akademi" adıyla bale ve dans eğitimi veren okullar kuran sanatçı, bale sanatının kitleler tarafından sevilmesine destek oldu. 

2002-2003 sezonunda 25 profesyonel dansçıyla birlikte Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde "Kalp Sesi" projesini hayata geçirdi. Bu proje daha sonra 2004'te İzmir'de sahnelendi.

Tan Sağtürk,"Romantika" adlı müzikalin sanat danışmanlığını ve koreografilerini hazırladı. Bu müzikalde oynayan Rus asıllı Alona Ataberk ile tanıştı ve 2009 yılında evlendiler. Çiftin Ada adında bir kızları bulunuyor. 

Tan Sağtürk, "İkinci Bahar" dizisinde Türkan Şoray, Şener Şen gibi ünlü oyuncularla başrolleri paylaştı; "İçerideki", "Şöhret Okulu", "Bez Bebek" ve "Mavi Pansiyon" gibi filmlerde rol aldı.  TV programlarında sunuculuk, jüri üyeliği ve çalıştırıcılık yaptı. 

2007 yılında Amerika'da kalp ameliyatı geçiren Sağtürk'ün, "Yıldızları Sahnelere Serptiler" ve "Çayına Prüvet Yarışı" iki kitabı bulunuyor.  

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ