ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 12-11-2023 23:02

Terör Operasyonu: Sığınaklar İmha Edildi

Jandarmanın terör örgütüne yönelik operasyonlarda çok sayıda mağara ve sığınak imha edildi, örgütün mühimmatı ele geçirildi.

Terör Operasyonu: Sığınaklar İmha Edildi

Jandarmanın terör örgütüne yönelik operasyonlarda çok sayıda mağara ve sığınak imha edildi, örgütün mühimmatı ele geçirildi. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kırsalda kış aylarında barınmak için hazırladıkları mağara ve sığınakların imha edilmesine yönelik gerçekleştirilen 'Kahramanlar' operasyonunda 1️2 ilde 4️2 adet mağara, sığınak ve depo imha edildi" dedi. 

Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre, J-SİHA ve ATAK helikopterlerinin de kullanıldığı operasyonlar Şırnak, Erzincan, Muş, Van, Bingöl, Hatay, Hakkâri, Kars, Mardin, Tunceli, Siirt ve Bitlis'in kırsalında yapıldı.  

Terör örgütünün kış aylarında kullanmak için hazırlana sığınakların imha edildiği operasyonlarda ele geçirilen mühimmat ve malzemeler şöyle: 

"7 adet AK-47 piyade tüfeği, 5 adet anti-personel mayını, 112,5 kg patlayıcı madde, 2 adet PKMS makinalı tüfek, 33 adet el bombası, 9 adet top, havan ve obüs mühimmatı, 15 adet EYP, 1 adet RPG-7 roketatar, 18 adet RPG-7 roketatar sevk fişeği, 1 adet G-3 piyade tüfeği, 1 adet havan silahı, 2 adet uçaksavar mühimmatı, 3 adet bomba atar mühimmatı, 127 adet tüp, (EYP yapımında kullanılan), 1.249 adet mühimmat adet mühimmat, (7.62 mm uzun namlulu, 7.62x54 makineli tüfek, 14.5 mm uçaksavar ve 12.7 mm uçaksavar mühimmatlarının da aralarında bulunduğu), 22 adet telsiz ile çok sayıda gıda, yaşam, sağlık malzemesi ve örgütsel doküman"

Yerlikaya, "Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek" dedi.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ