İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Jandarmamız tarafından 19 ilde Emniyetimiz tarafından 15 ilde bölücü terör örgütüne (BTÖ) yönelik düzenlenen Bozdoğan-30 operasyonlarında 147 örgüt üyesi şüpheli yakalandı" dedi. 

Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre, Jandarma birimleri Adıyaman, Ağrı, Aydın, Burdur, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Kilis, Osmaniye, Rize, Siirt, Şırnak, Tekirdağ ve Van’da operasyon düzenledi. 

Emniyet birimlerinin operasyonları ise İstanbul, Mersin, Ankara, Antalya, Aydın, Denizli, Elazığ, İzmir, Kilis, Manisa, Mardin, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da yapıldı. 

Jandarmanın operasyonlarında yakalanan kişilerin "sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, terör örgütüne üye olma ve terör örgütüne yardım ve yataklık etme suçlarını işledikleri" belirtildi.  

Emniyet birimlerinin İstanbul merkezli Ankara ve Şanlıurfa’daki operasyonlarında yakalanan kişilerin 'bölücü terör örgütünün basın yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri", "terör örgütüyle bağlantılı ve terör örgütü lehine yayın yapan haber sitelerinde faaliyet yürüterek propaganda içerikli program ve haberler yaptıkları",  "sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yatıkları" ve "terör örgütünün basın komitesi içerisinde faaliyet yürüterek, örgüte yönelik yayın yapan kanallarda muhabirlik yaptıkları" iddia edildi. 

Diğer illerdeki operasyonlarda yakalanan kişilerin ise "Nevruz etkinliklerine katılarak terör örgütünün propagandasını yaptıkları", 2022 yılında Türkiye'ye "illegal yollardan geçtikleri tespit edilerek yakalanan terör örgütü mensuplarına ülkemize geçişleri sırasında yardım ettikleri", "geçmiş dönemlerde terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri" ve "haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kayıtları bulundukları" kaydedildi.  tespit edildi. 

Operasyonlarda çok sayıda ruhsatsız tabanca, çok sayıda ruhsatsız av tüfeği, plastik el bombası ile dijital materyal ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. 

Kaynak: Ajans Bizim