ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 19-02-2024 09:48

Terör Örgütünün Sığınakları İmha Edildi

Dokuz ilin kırsal bölgelerinde düzenlenen operasyonlarda bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan 24 mağara ve sığınak imha edildi.

Terör Örgütünün Sığınakları İmha Edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bozdoğan-3 adı altında yapılan operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre, Jandarma timlerince Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Tunceli, Tokat, Hakkari, Batman, Hatay ve Mardin illerinin kırsalında düzenlenen operasyonlara 123 tim ve 1.6️2️8️ personel katıldı. Operasyonlarda J-SİHA ile ATAK helikopterleri ile destek sağlandı. 

 Operasyonlarda Silopi, Şırnak Merkez, Kumçatı, Lice, Nusaybin, Hozat, Almus, Yüksekova, Kozluk, İskenderun ve Beytüşşebap kırsalında teröristler tarafından kullanılan 24 ayrı mağara ve sığınak tespit edildi. 

Bu mağaralarda 910 anti-tank mühimmatı, 910 adet RPG-7 mühimmatı ve sevk fişeği, patlamaya hazır hale getirilmiş ve düzenekleri kurulmuş 5 kg patlayıcı maddesi, zaman ayarlı el yapımı patlayıcı (EYP) anahtar sistemi, el bombası, bombaatar mühimmatı, havan mühimmatı, LMGK makineli tüfeği,

2 adet MG-3 makineli tüfeği, 5 adet AK-47 piyade tüfeği, 1 adet gece görüş dürbünü, G-3 piyade tüfeği, keskin nişancı tüfeği, 54 adet role, 25 adet tüp ile çok sayıda örgütsel doküman, mutfak, sağlık ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. 

Terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı sığınaklar imha edildi.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ