Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu toplantısı yapıldığı sırada yönetim binasına silahla ateş eden kişiler yakalandı.

TFF'den yapılan açıklamada, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki yönetim binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı gerçekleştirildiği belirtilerek, şunlara yer verildi:

"Saldırı sonucunda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması en büyük tesellimizdir. Güvenlik güçlerimiz başlattıkları operasyonla çok kısa sürede saldırının faillerini yakalamayı başarmıştır. Türk adaletinin de olayın sorumlularına hak ettikleri cezayı vereceğinden şüphemiz yoktur. 

Göreve geldiği ilk günden bu yana Türk futbolunun tüm paydaşlarıyla dostluk ve birliktelik içerisinde olması gerektiğini birçok kez dile getirmiş TFF Yönetim Kurulu olarak, bu hain saldırının bizi Türk futbolunu bulunduğu çizgiden daha ileriye taşımak için çalışmaktan alıkoyamayacağını belirtmek isteriz." 

5 mermi isabet etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TFF merkez binasını ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, olay yerinde 11 boş kovan bulunduğunu ve 5 merminin binaya isabet ettiğini söyledi. Soylu, şunları kaydetti:

"Bu olayın zanlılarını hemen kısa bir süre içerisinde yakaladılar. Şu anda C.U ve O.G, emniyet güçlerimizin dikkatli çalışması sonucunda hemen alındı. İkisi de, beni, milletim bağışlasın ama zil zurna sarhoş. Derenin hemen kenarında 250 metre karşıda bir ev ikamet adresleri. Olaydan hemen önce tesadüfi bir polis memurumuz burada bir selfi çekiyor. O görüntüler de elimizde. Bunlar herhalde hem alkol alıyorlar hem denize giriyorlar, o esnada da bu atış işini gerçekleştiriyorlar." 

Soylu, olayın "Kafada bir tek soru kalmayıncaya kadar bu konudaki soruşturmayı derinleştireceklerini" de söyledi. 

"Herkese ders olsun"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de saldırganların hemen yakalanmasının "son derece önemli olduğunu" ifade ederek, şunları söyledi:

 "Buradan bütün futbol kulübü başkanlarımıza, teknik direktörlerimize, seyircilerimize istirham ediyorum; Ne olur her yenilginin altında, her maç kaybında, her beraberlikte hakemleri suçlamayın, federasyonu suçlamayın. Önce insan olduğumuzu hatırlayalım. Eğer hatırlamazsak daha çok böyle şeyler yaşanır. Onun için biz sporu dostluk, barış ve kardeşlik olarak görüyoruz. Bu şekilde davranalım. Bu da herkese bir ders olsun. Herkes bundan kendine bir pay çıkarsın." 

Kaynak: Ajans Bizim