SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 22-10-2022 15:09

"TSK'nın Envanterinde Kimyasal Silah Yok"

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde kimyasal silah yok" dedi.

Akar, Edirne ziyaretinde yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin "kararlılıkla devam ettiğini" ifade ederek, bunun komşuların egemenlik haklarına saygılı bir şekilde yapıldığını söyledi. Akar, “Bizim tek amacımız ülkemizin ve milletimizin savunması ve güvenliği. Operasyonlarında Mehmetçik sivillere, masum insanlara; tarihî, dinî, kültürel yapılara, çevreye zarar gelmemesi için diğer hiçbir ülke ordusunun göstermediği duyarlılığa sahip. Hem planlama hem icra safhasında bu duyarlılığı gösteriyoruz” diye konuştu.

 “Bazı fitne fesat odakları zaman zaman bazı iftiraları ortaya atıyor" diyen Akar, şöyle devam etti:

"Yalanlarla hem insanların kafasını karıştırmak hem de Mehmetçiğin moralini bozmak için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde kimyasal silah yok. Bizim uluslararası hukuka saygımız, bunun da ötesinde inançlarımız, insani, manevi değerlerimiz var. Bizim kültürümüzde işkence, eza, cefa yok. Uluslararası hukuk ötesinde, biz uygulamalar yapıyoruz. 

Bunlar son derece alçakça iftiralar. Ciddi, samimi, dürüstçe yapılan bir faaliyetin lekelenmesine yönelik iftiralar. Terör örgütünün çöküşünün gölgelenmesi, ona yardım, destek sağlanması için yapılmış olan bu eylemi şiddetle kınıyoruz. Bununla ilgili yapılması gereken ne varsa yapıyoruz.”

Akar konuya ilişkin gösterilen tepkileri hatırlattı ve suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti. Akar, "Hukuki süreç başladı. Bunu yapanlar hesabını yargı önünde verecekler. Bunun yakın takipçisi olacağız. Bu Türkiye’ye, Türk Silahlı Kuvvetlerine atılan büyük bir iftiradır, bühtandır" dedi. 

Başlık 2: "Barış Elimizi Uzatıyoruz"

Yunanistan ile yaşanan sorunlara da değinen Akar, "İyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde, barışçıl yol ve yöntemlerle sorunlarımızı çözmek için gayret gösteriyoruz. Biz sabırla, şefkatle barış elimizi uzatıyoruz. Barışın hâkim olması için yapılması gereken ne varsa bunları yapıyoruz" diye konuştu. 

Akar, güven artırıcı önlemler görüşmeleri kapsamında üç toplantı yapıldığını belirterek, "Dördüncü toplantının Türkiye'de yapılması lazım. İki yıldan beri bekliyoruz. NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda Yunanistan Savunma Bakanı’na beklentimizi ilettik, onlardan cevap bekliyoruz" dedi. 

Yunanistan'ın üçüncü tarafların telkiniyle hareket etmemesi gerektiğini anlatan Akar, "Bütün bu problemleri çözmek için buyurun gelin, problemleri ikili görüşmelerle çözelim. Bunu başkalarına havale etmeyin, başkalarından medet ummayın" diye seslendi. 

Akar, Türkiye'nin Kıbrıs Türklerinin haklarının çiğnenmesine izin vermeyeceğini, Ege'nin de bir barış denizi olmasını istediklerini söyledi.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ