Ukrayna Vatandaşı Hanna Standık İslam’ı araştırdı, inceledi ve Müslüman olmaya karar verdi.

Ukrayna vatandaşı Hanna Standık’ın Müslüman olmaya karar vermesinin ardından Adana Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Standık’e İslam dininin temel esasları hakkında bilgiler verdi.

Müftü Taşcı, ‘’Hanım kardeşimizin kelime-i şehadeti getirerek Müslüman olmasından duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu dile getirdi. Hanım kardeşimiz bugün kendi hür iradesiyle müftülüğümüze başvurdu ve biz de gerekli işlemleri yaptık. Bugün şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.” ifadelerini kullandı.

Müslüman olduktan sonra Alya Ceylin ismini alan Standık ise İslam dinini araştırarak öğrendiğini ve hiçbir baskı altında olmadan kendi hür iradesiyle İslamiyet’i seçtiğini söyledi. Standık, "Müslüman olduktan sonra kendimi daha huzurlu ve mutlu hissediyorum’’ diye konuştu. 

Alya Ceylin’i tebrik eden Taşcı, Müslüman olduktan sonra "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur’an-ı Kerim Meali ve çeşitli kitaplar hediye etti.

Kaynak: Ajans Bizim