UNESCO'nun farklı ülkelerinden üst düzey temsilcileri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı UNESCO Şubesi’nden uzmanlar, Kapadokya Alan Başkanlığı’nı ziyaret etti. 

UNESCO'dan Çek Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Bölümü Başkanı Pavel Danek; UNESCO temsilcileri Dr. Martina Paskova ve Jakup Kaspar ile Kültür ve Turizm Bakanlığı UNESCO Şubesi’nden iki uzman Kapadokya Alan Başkanlığı’nın da konuğu oldu. Başkanlığın çalışma modeli, çalışma usul ve esasları hakkında bilgi almak isteyen heyetin temasları sabah saatlerinde yapılan bir toplantıyla başladı. Toplantıda, ilgili heyete Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından bir sunum yapılarak, kurumun faaliyetleri, çalışma yöntemleri, teşkilat yapısı, çalışma usul ve esaslarıyla ilgili detaylı bilgiler aktarıldı.

Heyet temsilcileri; Kapadokya Alan Başkanlığı’nın Türkiye’de kurulan ikinci Alan Başkanlığı olmasına, yeni ve pilot bir uygulama olmasına rağmen kısa sürede çok başarılı bir işleyişe sahip olmasını etkileyici buldukları söylediler.

Uzmanlar, toplantının ardından Uçhisar Kalesi, Paşabağları, Zelve, Üç Güzeller Peri Bacaları gibi bazı noktaları ziyaret ettiler. 

Kaynak: Ajans Bizim