ZİYARET
Giriş Tarihi : 27-02-2024 20:48

Vali Varol Şehitlik Müzesini Ziyaret Etti

Vali Varol, Adıyaman Şehitlik Müzesi'ni ziyaret ederek, İl Özel İdaresi Sekreteri Sami Işık'tan şehitlikle ilgili bilgi aldı.

Vali Varol Şehitlik Müzesini Ziyaret Etti

Adıyaman’ın kahraman şehitlerini sonsuz minnet ve saygıyla anmak için hayata geçirilen Adıyaman Şehitliği Projesi, Vali Dr. Osman Varol’un katılımıyla, devam eden çalışmaların bir adım daha ileriye taşınmasını sağladı.

Vali Varol, İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilen projenin uygulandığı alanda detaylı incelemelerde bulundu ve proje hakkında Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık’tan bilgi aldı.

Proje kapsamında, şehitlik alanında şehitlerin kabirlerinin çevre düzenlemesi, müze alanı, şehitlik abidesi, peyzaj alanları ve şehitlerin hatırasını yaşatmak adına eşyalarının ve hatıratlarının yer aldığı video sergi alanı ile tören ve program alanları bulunuyor.

Vali Varol, projenin Adıyaman'a ve millete hayırlı olmasını dilerken, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.

Vali Dr. Osman Varol, bu projenin, kahraman şehitlerin yaşamlarını gelecek kuşaklara aktarmak adına önemli bir adım olduğunu vurgularken, şehitlerin ruhlarının şad, mekânlarının cennetin başköşesi olması temennisi dile getirdi.

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ