METEOROLOJİ
Giriş Tarihi : 19-11-2023 23:13

Yağış İstanbul'da Uçak Seferlerini Aksattı

İstanbul'da etkili olan yağmur ve kar yağışı zaman zaman da sert esen rüzgar İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında uçak seferlerini aksattı.

Yağış İstanbul'da Uçak Seferlerini Aksattı

İstanbul'da özellikle sabah saatlerinde etkili olan yağmur ve kar yağışı zaman zaman da sert esen rüzgar İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında uçak seferlerini aksattı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından kent genelinde dün gün boyu etkili olan yağış, bugün sabahın erken saatlerinde kentin yüksek kesimlerinde kara dönüştü. Bu olumsuz hava koşullarından etkilenen bölgeler arasında kentin iki büyük havalimanının bulunduğu noktalarda oldu. Özellikle sert kuzey rüzgarlarına maruz kalan bölgede yer alan İstanbul Havalimanı, olumsuz hava koşullarının yaşandığı önemli ulaşım noktalarından biri oldu.

Bu havalimanına iniş ve kalkış yapan uçaklar fırtına nedeniyle zor anlar yaşadı. İstanbul Havalimanı apron ve pistlerde biriken yağmur suları nedeniyle uçak iniş kalkışlarında kısa süreli de olsa gecikmeler görüldü. Yağmur ve fırtına, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da ulaşımı zaman zaman aksattı. Bu havalimanında iniş ve kalkışların tek pistten yapılması nedeniyle, yoğun olan iniş ve kalkış trafiği rüzgar ve yağışın etkisiyle biraz daha zorlaştı. Türk Hava Yolları (THY), İstanbul ve çevresindeki hava koşulları nedeniyle İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarından bugün gerçekleştirmeyi planladığı 105 seferini iptal etti.

Pegasus Hava olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı sefer sayısının azaltıldığını ve hafta sonu 82 seferin iptal edildiğini duyurdu.

Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş (HEAŞ) da yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili havayolu şirketlerinin internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi bilgisini paylaştı.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ