SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 27-09-2022 13:59   Güncelleme : 27-09-2022 14:16

Yaralı Polislerden Biri Kurtarılamadı

Mersin'de Mezitli'deki polis evine silahlı saldırı düzenleyen iki saldırgan üzerlerindeki bombayı patlattı. Olayda bir polis şehit oldu, bir polis yaralandı.

Yaralı Polislerden Biri Kurtarılamadı

Mersin'de, polis evine yönelik terör saldırısındaki çıkan çatışmada yaralanan iki polisten biri şehit oldu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırının ardından gece Mersin'e gitti. Olayla ilgili ayrıntıları açıklayan Soylu, şunları söyledi:

"İki kadın terörist, çantalarıyla birlikte anlaşılıyor ki daha önce tespit ettikleri bir şekilde hemen orda polisin nöbet tuttuğu kulübeye yönelerek ateş ediyorlar ve orada bir çatışma çıkıyor. Çatışma devam ederken hemen bu bölgeye yakın 4 bekçi arkadaşımız bir araçla acil bir şekilde intikal ettikten sonra iki teröristle birlikte onlar da çatışmaya giriyorlar. 

İki kadın terörist bu çatışmalar esnasında yaralanıyorlar. Ardından çatışma devam ederken iki ayrı patlama sesi geliyor. İki ayrı patlama sesi de kendi sırtlarına koymuş oldukları ve patlayıcı olan, yaralanınca kaçamayacaklarını anlayınca kendilerini patlatıyorlar. Bu esnada bir polis memuru arkadaşımız ağır yaralanıyor. Ötekisi de yaralanıyor ama diğer polis memurumuz kadar ağır bir yara değildi. Ağır yaralanan polis memuru arkadaşımızı hastaneye götürüyorlar ama maalesef kurtarılamıyor, şehit oluyor."

Başlık 2: Üç vatandaş yaralandı

Soylu, çatışma sırasında evinin balkonunda bulunan bir kadının da isabet kurşunla yaralandığını, hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti. 

Bakan Soylu, "İki kişi de... Yine sivil vatandaşlar... Onlar da patlamanın tesiriyle yüksekten atlama gerçekleştiriyorlar. Onlarda da herhangi bir şey sözkonusu değil" dedi. 

Başlık 3: "Kırsalcı dediğime göre PKK..."

Bu tür saldırılar sonrasında "meseleyi bilen, bilmeyen herkesin bir şeyler söylediğini" ifade eden Soylu, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımızla beraber yapılan ilk tespiti ifade edeceğim; bir teröristin kimliğini önemli bir ölçüde belirlediler. Yani kim olduğunu... Çünkü patlamayla kopan bir kafa var, dört de bacak var. Bir yerde iç organları her tarafa yayılmıştı, arkadaşlar toparladılar. Bir tespit belli, ikisinin de kırsalcı olduğunu değerlendiriyoruz. Terör örgütü de belli, hangi terör örgütü olduğu."

Soylu, saldırıyı düzenleyen terör örgütünün sorulması üzerine, "PKK arkadaşlar, anlattım aslında. Kırsalcı dediğime göre PKK. Mersin'in seçilmesinin nedeni de bizim şu anda tespitini yaptığımızı belirttiğimiz teröristin Mersin'i bilmesinden kaynaklanıyor" yanıtını verdi. 

Süleyman Soylu, "Türkiye'nin ortaya konulan bütün kötülüklere karşı koyma gücü bulunduğunu" ifade eti ve "Dağda neredeyse yok olmaya mahkum olan, Kuzey Irak'ta, Suriye'de sıkışan bir terör örgütü elbette ki sıkıştığı alanda kendisine yeni bir süreç oluşturmak ister ama biz buna müsaade etmeyiz" dedi. 

Başlık 4: "Bulur, gereğini yaparız"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Konuyla ilgili ilk başta elinde, yanında bir pompalı tüfek olan bir kişi gözaltına alındı. Tabii olayın o sıcak anıyla ilgili... Ama konuyla ilgili bir yakınlaşması var mıdır, yok mudur sorgusu devam ediyor. Bunun dışında elbette ki bu olaya yardım ve yataklık yapanlarla ilgili de gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Şunu milletimiz, herkes bilsin; bu olayla ilgili kimin bağı varsa ve kim bu teröristlerin buraya gelmesine vesile olmuşsa biz onları bulur, gereğini yerine getiririz. Bu konuda bugüne kadar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Onun için arkadaşlarımız yine o kişinin bağı var mıdır, yok mudur tetkik edecekler, ona göre de gereği elbette ki yerine getirilecek."

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ