Hava Kuvvetleri'nde düzenlenen törende, Orgeneral Hasan Küçükakyüz, komutanlık brövesini Orgeneral Atilla Gülan'a devretti. 

Törende konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Hava Kuvvetleri'ndeki pilot problemin giderek arttığını dile getirdi ve "Buna rağmen arkadaşlarımızın emir ve komutasında pilotlarımızın, gençlerimizin dirayetiyle mukavemetiyle kahramanlık ve fedakârlıklarıyla bir pilot 5 pilotun işini yaptı. Herhangi bir şekilde bizlere sorun yaşatmadılar" dedi. 

Deniz Kuvvetleri'ndeki tören

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki törende ise emekliye ayrılan Oramiral Adnan Özbal, görevini Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'na devretti.

Özbal, "Deniz lisesi öğrencisi olarak 1973 yılında 15 yaşında Heybeliada'da başladığım askerlik ve bahriye hayatına, 49 yıl boyunca şerefle taşıdığım üniformama 30 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla veda ediyorum" dedi. Oramiral Tatlıoğlu, mevcut güvenlik ortamı dikkate alındığında denizlerdeki hak ve menfaatlerin layıkıyla korunabilmesi için Deniz Kuvvetlerinin her zamankinden daha etkin ve caydırıcı olması gerektiğini söyledi.

Bakan Hulusi Akar ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, "Cumhuriyet tarihinin en yoğun günlerini yaşadığını" ifade ederek, "Böyle bir dönemde Deniz ve Hava Kuvvetlerini komuta etmek gerçekten ayrıcalıktır" diye konuştu. 

Törenlerde, emekliye ayrılan kuvvet komutanlarına görevleri sırasında kullandıkları komutanlık forsları hediye edildi, anı şilti ve hizmet belgesi verildi. 

Törenlerde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler öteki yetkililer de yer aldı. 

Kaynak: Ajans Bizim