KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 18-12-2022 12:29   Güncelleme : 18-12-2022 12:31

Yerel Sanatçı Karadağ, Bu Kez “Çiğköfte” Dedi

Adıyaman’ın yerel sanatçılarından Mahmut Karadağ, okuduğu “Çiğköfte” isimli türküsüyle yeniden müzikseverlerin karşısına çıktı.

Yerel Sanatçı Karadağ, Bu Kez “Çiğköfte” Dedi

Adıyaman’ın yerel sanatçılarından Mahmut Karadağ, okuduğu “Çiğköfte” isimli türküsüyle yeniden müzikseverlerin karşısına çıktı. Daha önce okuduğu “La Ne Xoştı Eskiden” isimli parçasıyla müzik dünyasında önemli bir yer edinen yerel sanatçı Mahmut Karadağ, bu kez “Çiğköfte” türküsüyle yeniden gündemin başköşesinde yer aldı. Ağırlıklı olarak Adıyaman yöresine ait parçaları seslendiren Sanatçı Karadağ’ın yeni parçası, sosyal medya platformlarında paylaşıldı.

Adıyaman ve çevre illerinin önemli damak tatlarından olan çiğköftenin adını ezgiyle buluşturan Karadağ, yeni parçasıyla çok konuşulacağa benziyor. Farklı medeniyetlerin yaşamış olduğu Mezopotamya bölgesinin kadim şehirlerinden Adıyaman, köklü bir maziye sahip olması hasebiyle, kültürel ve tarihsel açıdan olduğu kadar ezgileriyle de zengin bir il. Geçmişiyle zengin olan böylesine güzel bir il’de yanık seslerin çıkması, kültür odaklı ezgilerin mızrabın sesiyle geniş kitlelere ulaşması, müzik camiasında “Adıyaman ayrıcalığı” olarak yorumlanıyor.

Adıyaman Manşet” haber sitesi olarak, yerel sanatçımız Mahmut Karadağ’a, çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz.            

    

 

 

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ