ADIYAMAN
Giriş Tarihi : 24-11-2022 14:33

Zabıta Ekiplerinden Okul Kantinlerine Denetim

Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için şehir genelindeki okul kantinlerini denetliyor.

Zabıta Ekiplerinden Okul Kantinlerine Denetim

Zabıta ekipleri, denetimlerde ürünlerin son kullanma tarihleri, yiyecek ve içeceklerin saklama koşulları ve hijyen kurallarını tek tek inceliyor.

Zabıtalar, şehir genelindeki tüm okulların kantinlerini denetlemeye devam ediyor. Öğrencilerin sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmaları için denetimlerin eğitim- öğretim yılı boyunca aralıksız sürdürüleceği belirtildi.  

Öğrencilerin daha sağlıklı bir ortamda yiyecek ve içecek tüketmelerini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde ekipler, ürünlerin son kullanma tarihleri, saklama koşulları, satışı yapılan yiyeceklerin hijyen koşullarına uygun hazırlanması ile kantinlerin mutfaklarını denetliyor. Zabıta ekipleri, ayrıca işyeri açma ve çalışma ruhsatı ile vergi levhası kontrollerini yapıyor. Maske ve eldiven kullanımını da denetleyen zabıtalar, denetimlerinde kantin işletmecilerine ve çalışanlara uymaları gereken kuralları hatırlatıyor.

Halkının sağlığını korumak için 7/24 görev başında olan Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerinin denetimine periyodik olarak aynı titizlikle devam edeceği kaydedildi.  

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ