GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-11-2022 14:47   Güncelleme : 02-11-2022 14:57

Adana Uluslararası Tarım Fuarı Açıldı

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarı, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin katılımıyla açıldı.

Adana Uluslararası Tarım Fuarı Açıldı

Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarda 140'ın üzerinde firma ve firma temsilciliği; tohumculuk, seracılık, bahçecilik, çiçekçilik, tavukçuluk, süt endüstrisi, agro-bilişim gibi özel alanların yanı sıra en yeni tarım-hayvancılık mekanizasyon ve teknolojilerini ziyaretçilerine tanıtıyor.

Fuarın açılışını yapan Vahit Kirişci, Adana’nın tarım konusundaki kritik öneme sahip olduğunu belirterek,  şunları kaydetti:

“Bugün Türkiye’de pandemiye, küresel ısınmaya, Rusya-Ukrayna savaşına rağmen tek bir ürünün rafta yokluğu hissedilmiyorsa, bunu bu ülkenin üreticisine borçluyuz. Tabii ki burada fuar önemli, tarım fuarı olması benim açımdan çok önemli. Gençlerin ilgisini de tarıma çekmemiz ve stratejik ürünlere önem vermemiz gerekiyor. Pandemi sonrasında şimdi fuarda şenlik var, fuarda bir doluluk var. Komşu ve civar illerden gelen ziyaretçileri arttırmamız lazım, bu aynı zamanda bir turizmdir. Geçmişte bu fuarları başka ülkelere giderek, oralardaki teknolojik gelişmeleri o ülkeleri ziyaret ederek görürdük. Ama şu anda tüm Türkiye’de bu var. Ben buraya destek olan ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.'

Başlık 2: Fuar Büyüyerek Açıldı

TÜYAP Adana Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü de, Türkiye’nin dört bir yöresinden tarım firmalarını buluşturan fuarla hem çiftçinin hem de profesyonel ziyaretçilerin ihtiyacı olan ürünlere ulaşmalarına imkan sağladıklarını söyledi. Ersözlü, "Adana’ya ayrı bir parantez açmamız gerekiyor. Amacımız, Adana’nın ekonomisine katkının yanında, çiftçilerimizin güncel teknolojileri yakalaması firmalardan verimlilik ve sürdürülebilirlik açısından bilgiler alması, Türkiye’nin tarımsal girdisi için de çok önemli. Adana Tarım ve Sera-Bahçe Fuarımız geçtiğimiz yıla oranla metrekare olarak yüzde 40’lık bir büyümeyle açılıyor. 140’a yakın firma ve firma temsilciliği fuara katılıyor" dedi.  

 Fuar, 250'nin üzerinde yabancı iş insanını ve 60’ın üzerinde il ve ilçeden yerli ziyaretçiyi 1-5 Kasım günleri arasında tek çatı altında buluşturacak. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ