GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-03-2024 22:31

Akyazı’da Down Sendromlu Çocuklara Etkinlik

Türk Kızılay Akyazı Şube Başkanlığı ve SUBÜ Kızılay Topluluğu, Down Sendromlu çocuklarla bir araya geldi.

Akyazı’da Down Sendromlu Çocuklara Etkinlik

21 Mart Down Sendromlular Günü'nü kutlamak amacıyla Türk Kızılay Akyazı Şubesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Kızılay Topluluğu birliğiyle özel bir etkinlik düzenlendi.

Akyazı Gelişim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Türk Kızılay Akyazı Şube Başkanı Mustafa Birincioğlu ve SUBÜ Kızılay topluluğu başkanı Gamze Nur Gülen ve topluluk üyeleri katıldı.

Ziyaret sırasında, down sendromlu çocuklarla yakın temas kurularak oyunlar oynandı ve keyifli vakit geçirildi. Türk Kızılay Akyazı Şubesi ve SUBÜ Kızılay Topluluğu üyeleri, çocuklara özel olarak hazırlanan hediyeleri takdim ederek onların yüzlerinde tebessümlere sebep oldu.

Etkinlik boyunca, down sendromlu çocukların toplumla olan etkileşiminin artırılması ve onların yaşamlarına destek olunması vurgulandı. Türk Kızılay Akyazı Şube Başkanı ve SUBÜ Kızılay Topluluğu yöneticileri, bu tür etkinliklerin önemine ve down sendromlu bireylerin toplumda kabul görmesi gerekliliğine dikkat çektiler.

Bu anlamlı etkinlik, down sendromlu çocuklarla toplum arasındaki bağları güçlendirme ve farkındalığı artırma amacıyla gerçekleştirildi.

Haber: Hasan Güler/Sakarya-PHA

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ