GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-10-2023 22:33

Dicle Elektrik Saha Ekiplerine Taşlı Saldırı

Dicle Elektrik saha ekipleri yeni bir saldırı ile karşı karşıya kaldı.

Dicle Elektrik Saha Ekiplerine Taşlı Saldırı

Şanlıurfa'da Dicle Elektrik saha ekiplerine “taşlı saldırı” ile karşılanıyor.

Dicle Elektrik saha ekipleri yeni bir saldırı ile karşı karşıya kaldı. Şanlıurfa'da 8 milyon liralık ödenmeyen elektrik kesintisi nedeniyle el konulmasına karar verilen kaçak trafoları teslim almak üzere bölgesel olarak giden ekipler mahallelerinin saldırılarına ugrad.

Dicle Elektrik saha ekipleri yeni bir saldırı ile karşı karşıya kaldı. Şanlıurfa'da 8 milyon liralık ödenmeyen elektrik kesintisi nedeniyle el konulmasına karar verilen kaçak trafik teslimleri bölgede giden ekipler mahalle sakinlerinin saldırısına uğradı. Jandarma ekipleri taşlarla saldıran mahallelilere, kaçak tespitinde kullanılan drone ile anbean görüntülendi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan 6 ilde sürekli, kaliteli ve kayıpsız elektrik dağıtım vizyonuyla geliştirmeyi sürdüren Dicle Elektrik, kaçak elektrik kullanımıyla mücadele etmeyi sürdürüyor. Kaçak elektrik teftişi sırasında zaman zaman şiddete maruz kalan Dicle Elektrik ekipleri, son olarak Şanlıurfa'da 8 milyon lirayı bulan elektrik borcunu ödemeyen sisteme sulama aboneleri tarafından öldürüldü. Kaçak trafolarına el konulmasını önlemek için Dicle Elektrik ve jandarma ekiplerine saldıran kişilerin bazı traktör römorklarına yüklendi, bazıları ise duvar örülü alanlara gizlenerek 6 trafoya konuldu. Saldırı anı kaçak tespitinde kullanılan dronlar tarafından kaydedildi.

Dicle Elektrik ekipleri, ortaya çıkan hacizleri karşılamak için merkez Eyyubiye İlçesine bağlı kırsal Dilimli ve Yağmurlu mahallelerine gitti. Jandarmanın güvenlik önlemlerini aldığı alanda bekleyen mahalleli taşlarla görevlilere ve jandarmalara karşı herhangi bir bit engellemeye karşı saldırı başladı. Jandarmanın kontrolünün sağlanmasının ardından söz konusu trafolar tek toplandı.

Yaklaşık 7.800 kVA gücünde olan 6 kaçak trafikten bazılarının çekici römorkuna yüklü halde olduğu, bazılarının ise duvardan örülmüş yerden görünmeyecek şekilde gizlendiği dikkat çekti. Saldırı anları trafolara el konulması anını tespit etmek için burada bulunan dronlar tarafından havadan kayıt olarak alındı

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ