DÜNYA
Giriş Tarihi : 21-09-2022 11:45

Erdoğan, İsrail Başbakanı ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 77. Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York'ta değişik ülkelerin liderleriyle görüştü.

Erdoğan, İsrail Başbakanı ile Görüştü

Erdoğan, İsrail Başbakanı Yair Lapid ile Türkevi’nde bir araya geldi. Bu, Erdoğan'ın on yıldan fazla bir süredir ilk kez bir İsrail başbakanı ile görüşmesiydi. 

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Lapid'in "kayıp veya Hamas'ın elindeki İsraillileri eve getirmenin önemini gündeme getirdi." İsrailli liderin, İran konusundaki endişelerini de dile getirdi ve "Erdoğan'a istihbarat işbirliği için teşekkür ettiği" belirtildi. 

Erdoğan'ın ise Filistin'de yaşananlar konusundaki kaygılarını aktardığı kaydedildi. 

Diğer görüşmeler

Erdoğan, ayrıca Japonya Başbakanı Fumio Kişida, Ürdün Kralı II. Abdullah, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ve FIFA Başkanı Gianni Infantino ile Türkevi’nde görüştü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Merkezinde Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeul, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile de kısa görüşmeler yaptı. 

Erdoğan'ın BM Genel Kurulu oturum aralarında gerçekleştirdiği görüşmeleri ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ