GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-11-2023 14:52

Güvenli Taşıma İçin Teknolojik Önlem

Ankara'da taksi, otobüs, dolmuş ve okul servis araçlarına araç takip cihazı, kamera ve panik butonu takılması zorunlu hâle getirildi.

Güvenli Taşıma İçin Teknolojik Önlem

Ankara'da vatandaşın ve ulaşım esnafının güvenliğinin sağlanması amacıyla taksi, otobüs, dolmuş ve okul servis araçlarına araç takip cihazı, kamera ve panik butonu takılması zorunlu hâle getirildi. 

UKOME Genel Kurulu’nda alınan kararın uygulanması, sistemlerin takılması ve çalışır hâle getirilmesi için toplu taşıma esnafına 31 Aralık 2023 tarihine kadar süre verildi. Uygulama Ankara genelinde geçerli olacak. 

Karara göre; taksi sınıfı araçlarda sürücü ve yolcu için ayrı panik butonu olacak ve buton farklı IP adreslerine alarm gönderecek. Okul servis araçlarında ise araç içerisinde kameradan varlık tespiti yaparak uyarı vermesi sağlanacak ve merkeze anlık olarak rapor gönderecek bir sistem bulunacak.

Kararda, tüm toplu taşıma araçlarına kurulacak sistemde elde edilen verilerin 30 gün saklanabilmesi istendi.

Kamu güvenliğinin ön planda tutulduğu kararla; toplu taşınma araçlarında sistem birliğinin sağlanması, bir sistem üzerinden emniyet ve belediye birimlerince kontrol mekanizmasının oluşturulması da amaçlanıyor.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ