ADIYAMAN
Giriş Tarihi : 09-08-2023 13:50   Güncelleme : 09-08-2023 14:10

Havşeri İçme Suyu Hattı’nda Bakım ve Onarım

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Havşeri İçme Suyu Hattı bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi

Havşeri İçme Suyu Hattı’nda Bakım ve Onarım

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Havşeri İçme Suyu Hattı bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi ve ardından Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut'a ziyarette bulundu.

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremde zarar gören Adıyaman Havşeri İçme Suyu İsale Hattı’nda bakım, onarım ve tamirat çalışmaları devam ediyor. Yaz ayları sebebiyle su ihtiyacının fazla olması ile birlikte Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri hızlı bir şekilde arızaların ortadan kaldırılması için çaba sarf ediyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç: “Şu an şehrimize su sağlayan en önemli kaynaklardan bir tanesi olan Havşeri kaynağındayız. Yaklaşık 37 km isale hattı var burada. Tabi bu bölge de depremde çok kötü bir şekilde etkilendi. Arkadaşlarımız çok ciddi tamiratlar yaptılar. Fakat buna rağmen yer yer deforme olmuş alanlar olabilir. Onun üzerinde duruyoruz. Bir taraftan da burada çok ciddi kuyular vurduk.  Bu kuyulardan da su almaya çalışıyoruz. Bir kısım kuyular da hakikaten zarar gördü. Arkadaşlarımız şu an o tekrar onların hızlı bir şekilde tamiratına başladılar. İnşallah kısa zamanda o kuyularda devreye girerse kısmen biraz daha rahatlayacağız. Tabi küresel ısınmayla birlikte kuraklık trendinin tüm dünyayı etkilediği bir süreçten geçiyoruz. Dolayısıyla suyun ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız. Özellikle temmuz ağustos eylül ayında; sarfiyatında çok olduğu bir dönemde suyun ne kadar kıymetli olduğunun bilincindeyiz. Dolayısıyla bu kaynakları efektif bir şekilde kullanmak vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılayacak şekilde hazırlama noktasında arkadaşlarımız tüm güçleriyle çalışıyorlar. Zaman zaman sıkıntılarımız olabilir. Depremden dolayı Etkilenen alt yapıdan dolayı sıkıntıları olabilir. Vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin sabırlarından dolayı çok teşekkür ederim. İnşallah bu yaraları tekrardan hep birlikte saracağız. Daha rahat ortam oluşturmak için tekrardan elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ben tekrardan teşekkür ederim. ” şeklinde sözlerini dile getirdi.           

Ardından Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut'u ziyaret eden Başkan Kılınç, yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu ve misafirperverliklerinden dolayı Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut'a teşekkürlerini iletti.

 

 

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ