GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-08-2022 17:14

'İsrail'den Türkiye'ye Uçak Seferleri Yakında

İsrail yetkililerine göre, İsrail-Türkiye uçak seferleri yakında başlayacak.

'İsrail'den Türkiye'ye Uçak Seferleri Yakında

Ynet'te yer alan habere göre, üst düzey bir İsrailli yetkili, İsrail ve Türkiye'nin yakında İsrail havayollarının ülkeye inmesine izin verecek anlaşmalara çok yakın olduklarını söyledi.

Yetkili, "İsrail havayollarının birkaç hafta içinde Türkiye'ye iniş izni alacağını ve seferlerin yakında başlayacağını" kaydetti.   

Yetkiliye göre, Kudüs ve Ankara, İsrail havayolu şirketinin 15 yıl sonra Türkiye'ye dönmesine izin verecek olan anlaşmanın son detayları hazırlanıyor. 

Mart 2007'de İsrail havayolu şirketi El Al, İstanbul'a haftalık üç uçuşunu durdurmuştu. 

Güzergah sadece Türk Hava Yolları'nın başını çektiği Türk şirketlerine açık.

İsrail Hava Yolları Pilotlar Birliği, turizm, iş ve kargo uçuşları için cazip bir destinasyon olarak görülen bir ülkede Türk şirketlerine ayrıcalıklı bir avantaj sağlayan haksız rekabet oluşturduğunu savunarak yıllardır mevcut durumu protesto ediyor.

Yetkiliye göre, Kudüs ile Ankara arasındaki yakınlaşmanın bir sonraki adımı büyükelçilerin dönüşü olacak. İsrail'in son Türkiye büyükelçisi Eitan Naeh, Mayıs 2018'de ülkeden ayrılmıştı. 

Kudüs ve Ankara, ilişkileri onarmak için çalışıyor ve bu çabalar, iki ülke cumhurbaşkanının Ankara'da bir araya geldiği ziyaretle sonuçlandı. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ