KAZA
Giriş Tarihi : 28-12-2023 10:27

Otoyolda Zincirleme Kaza: 11 Ölü, 57 Yaralı

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya bölümünde meydana gele zincirleme trafik kazasında 11 kişi öldü, 7'si ağır 57 kişi yaralandı.

Otoyolda Zincirleme Kaza: 11 Ölü, 57 Yaralı

Otoyolun İstanbul yönünde, Dağdibi-Tekeler bölgesinde sabaha karşı meydana gelen zincirleme kazaya üçü otobüs ve biri TIR olmak üzere 7 araç karıştı. 

Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesinin neden olduğu belirtilen kazadan sonra yol bir süre ulaşama kapandı. Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu. 

Kazada 10 kişi olay yerinde öldü, bir kişi ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Yaralılar, Sakarya bölgesindeki hastanelerde tedavi altına alındı. 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, "Yoğun sis ve görüşün az olması nedeniyle kaza meydana geldi. Bir TIR, TIR'a vuran bir taksi... Akabinde bir otobüs ve bir otobüs daha. Toplamda hepsi 7 araç. Diğerleri bir kamyonet" dedi.

Başlık 2: Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Kuzey Marmara yolu Sakarya mevkinde 11 vatandaşımızın vefat ettiği, 7'si ağır 57 vatandaşımızın yaralandığı aşırı sis sebebiyle birden çok aracın karıştığı trafik kazasında vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.  Kaza ile ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili koordinesinde üç Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yaralıların 30 ambulans ile hastanelere nakledildiğini belirterek, "Tedavileri devam eden yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için gereken her şey yapılmaktadır" dedi. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ