ZİYARET
Giriş Tarihi : 25-01-2024 00:16

Polat Ankara’daki Hemşehriler İle Bir Arada

AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat, Ankara’da bulunan iki vakıf yöneticileri ve hemşehrileri ile bir araya geldi.

Polat Ankara’daki Hemşehriler İle Bir Arada

AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat, Adıyaman’a gitmeden önce, Ankara’da faaliyet gösteren 2 Adıyamanlılar vakfını ziyaret ederek, burada hemşerilerine düşünce ve ideallerini paylaştı.

Ankara Adıyaman il ve ilçeleri Eğitim Vakfı ile İstanbul Adıyamanlılar Vakfı Ankara şubesinin başkan ve yönetimleri ile Ankara’da yaşayan, Eski Milletvekili, Bürokrat ve hemşerileri ile bir araya gelerek, Seçim sürecinde ve sonrasında yapacakları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Siyasi olarak 2011 yılından beri çeşitli dönemlerde Milletvekili aday adayı olduğunu ve ilk defa Belediye Başkan aday adayı olduğunu belirten Polat konuşmasında şunları ifade etti:

“ Sevgili başkanlarım kıymetli hemşehrilerim, Ben bürokrat olarak Çalıştığım her şehirde Adıyamanlılık bilinci ile hareket ettim. Gittiğim her şehirde Adıyaman’ın adını şerefimle bir tutarak, gelen her hemşehrime elimden gelen desteği verdim. Bunu ben sizlere anlatmayacağım. Ben sizlere Siyasi hayatımdan söz etmek istiyorum. 2011-2015-2018  seçimlerinde aday adayı oldum. Ancak Partimizin yetkili kurulları bizlere görev vermeyi uygun görmediler.  O zamanlar 5 sıra Aday olan adaylar ile seçim süresince çalışmalarda bulundum. 1,2,3 sıra adayları ile değil 4 ve 5 sıra adaylarla seçim gezilerine katıldım. 2023 seçimlerinde ise kendim 5 sıra adayı oldum. Ve bu sefer de 5.sıra adayı olarak gece gündüz demeden Adıyaman’ın her noktasına ulaştım. Seçilmek nasip olmadı.

6 Şubat asrın felaketinde Adıyaman’da olmam hesabıyla  gücümün yettiği kadar gezmediğim enkaz kalmadı. Kurumumun bütün imkânlarını kullanarak ilime gücümün yettiği kadar katkı sağladım.

Deprem  bölgesi Belediye Başkanlarının aday gösterilmeyeceğini öğrendim. Partimizin genel merkezinde ki yetkililerimiz aday olmamı istediler. Bende Milletvekillerimiz, İl Başkanımız ve partimizin geçmiş dönemlerinde görev almış bir çok büyüğüm ile istişare ettikten sonra aday adayı oldum. Allah bize nasip etti. İnşallah bu şehre hizmet etmeyi nasip eder” dedi.

Önümüzdeki günlerde Adıyaman’a yapmayı düşündüğü projeleri de kamuoyu ile açıklayacağını belirten Polat, Her türlü görüş ve düşünceye açık olduğunu ve hemşehrilerinin bu sürece katkı vermesini söyledi.

ADVAK başkanı Şevket Gürsoy, Belediye Başkanı Adayı Polat’a tebrik edip başarılar diledikten sonra, Kendisinin de Belediye başkanlığı yaptığını, Belediyeciliğin zor olduğunu heleki bu depremden sonra işinin daha çok zor olduğunu belirterek, Adıyaman’ın yeniden ihya ve inşaası için mutlaka iktidar desteğinin bir belediye başkanının arkasında olması gerektiğini söyledi.

Belediye başkanlığı yaptığı dönemde, muhalafette olmasından dolayı yaşadığı sıkıntıları örnek vererek açıklayan Gürsoy, Polat2ın mutlaka belediye başkanı seçilmesi gerektiğini belirtti.

İstanbul Adıyamanlılar Vakfı Ankara Şube Başkanı Mehmet Akgül ise vakıf çalışmalarından bahs edip, Başkan adayı Polat’a başarılar diledi.

Eski Milletvekili ve Eski Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise yapmış olduğu açıklamada, Ziya Polat’ın en ideal aday olduğunu ve Ziya Polat’ın başarılı olacağına inandığını söylerdi.

Kutlu konuşmasında şunları söyledi:” Milletvekili ve Belediye başkanı olduğum zamanlar, bana gelen vatandaşlar, Ziya Polat’ın başarılı yönlerini anlatıyorlardı. Bende bunun bizlere ayak bağı olmaya başladığını düşünüyordum. Hakikaten söylüyorum. Ziya Bey başarılı bir bürokrat idi. Adıyamanlılara dokunan, onlara yardımcı olan biriydi. Adıyaman belediyesini yönetenler başta ben olmak  üzere ciddi bir yöneticilik geçmişimiz yoktu. Ziya bey’in yöneticiliği olması Adıyaman için bir avantajdır. Ziya beye bu süreçte başarılar diliyorum. Eski başkan ve eski milletvekili olarak düşünceme başvurulduğu her an kendisine destek vereceğimi bilinmesini isterim.” dedi.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ