GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-11-2023 18:10

Rahmi Koç Bilim Madalyası Zarakol'a Verildi

2023 Yılı Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası Prof. Dr. Ayşe Zarakol'a verildi.

Rahmi Koç Bilim Madalyası Zarakol'a Verildi

2023 Yılı Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası Prof. Dr. Ayşe Zarakol'a verildi. 

Bir yıl fen, mühendislik ve tıp; sonraki yıl da iktisadi, idari, sosyal, insani bilimler ve hukuk alanlarına odaklanan ödül, evrensel bilgi birikimine üst düzey katkıda bulunmuş 50 yaşını aşmamış bilim insanlarına veriliyor. 

Bu yıl sekizinci kez verilen Rahmi M. Koç Bilim Madalyası, Divan Kuruçeşme'de düzenlenen törenle Zarakol'a takdim edildi.

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Sitti, törende yaptığı konuşmada, "Ayşe Zarakol'un kimsenin sormaya cesaret edemediği sorularla, insani bilimlerin odağında yer alan bazı konularda bambaşka cevaplar arayan, devrimci bir bakış açısıyla tarihe ve günümüze bakmamızı sağlayan çalışmalarının gerçekten en büyük övgüyü hak ettiğini" söylei. 

Prof. Dr. Ayşe Zarakol, 2013 yılından bu yana Cambridge Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler profesörü ve Emmanuel College'da siyaset bilimi araştırmacısı olarak görev yapıyor. 

Araştırmalarında dünya düzen(ler)inin tarihi ve geleceği, modernite ve egemenlik konularındaki kavramsallaştırmaları gibi konulara odaklanan Prof. Dr. Ayşe Zarakol törende yaptığı konuşmada, “Türkiye’den aldığım bu ödül benim için çok kıymetli. Özellikle Cumhuriyet’in yüzüncü yılında almış olmak çok güzel bir duygu ve beni bundan sonraki uluslararası çalışmalarımda daha da motive edecek” dedi. 

Ödül alanlar

2016 yılından beri verilen Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası’nı alan bilim insanları şöyle: 

-Prof. Dr. Aydoğan Özcan-2016 

-Prof. Dr. Daron Acemoğlu-2017

-Prof. Dr. Metin Sitti-2018 

-Prof. Dr. Filiz Garip-2019 

-Prof. Dr. Hatice Altuğ-2020

-Prof. Dr. Ali Hortaçsu-2021

-Prof. Dr. Bilge Yıldız-2022

-Prof. Dr. Ayşe Zarakol-2023 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ