GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-03-2024 11:48

Ramazan'da Pazarda Fiyatlar Endişe Yaratıyor

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte çarşı ve pazarlarda yaşanan hareketlilik, yüksek fiyatlar karşısında vatandaşları ve esnafı zor durumda bırakıyor.

Ramazan'da Pazarda Fiyatlar Endişe Yaratıyor

Geleneksel olarak bu ayda artan alışveriş ihtiyacına rağmen, vatandaşlar yüksek fiyatlar nedeniyle alışveriş yapmaktan çekiniyor. Özellikle temel gıda maddeleri ve Ramazan ayının vazgeçilmezi olan iftarlık ürünlerdeki fiyat artışları, alım gücü düşük vatandaşları olumsuz etkiliyor.

Pazar yerlerindeki esnaf, vatandaşların tezgahlarda dolaştığını ancak fiyatlar nedeniyle alışveriş yapmadan geri döndüklerini belirtiyor. Esnaf, satışlarda ciddi bir düşüş yaşadıklarını ve bu durumun işlerini olumsuz etkilediğini ifade ediyor. Vatandaşlar ise Ramazan ayında ailelerine daha iyi bir sofra kurma arzusu içinde olduklarını, fakat fiyatların bütçelerine uygun olmaması nedeniyle bu isteklerini gerçekleştiremediklerini dile getiriyor.

Hayat pahalılığı, özellikle Ramazan ayında vatandaşların alım gücünü daha da düşürüyor. Gıda fiyatlarındaki artış, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılama konusunda zorlanmalarına sebep oluyor. Alışveriş yapmak isteyen fakat fiyatlar karşısında zorlanan vatandaşlar, bu durumun kendilerini manevi açıdan da olumsuz etkilediğini ifade ediyor.

Bu durum, Ramazan ayının ruhuna uygun bir dayanışma ve paylaşma ortamı oluşturulması gerektiğini hatırlatıyor. Vatandaşlar ve esnaf, yetkililerin ve ilgili kurumların fiyat denetimlerini artırarak, Ramazan ayında yaşanan bu sıkıntıları hafifletmeleri çağrısında bulunuyor. Bu kutsal ayda, herkesin sofrasında bereketin ve bolluğun olmasını temenni ediyorlar.

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ