GÜNDEM
Giriş Tarihi : 23-12-2023 18:43

Vali Hakkındaki Suç Duyurusu İşleme Konulmadı

Halkın Kurtuluş Partisi'nin "Tarikat şeyhinin cenaze törenin katıldığı" gerekçesiyle Adıyaman Valisi Abdulbaki Erol hakkındaki suç duyurusu işleme konulmadı.

Vali Hakkındaki Suç Duyurusu İşleme Konulmadı

Halkın Kurtuluş Partisi'nin (HKP) "tarikat şeyhinin cenaze törenin katıldığı" gerekçesiyle Adıyaman Valisi Abdulbaki Erol hakkındaki suç duyurusu işleme konulmadı. 

HKP, "Menzil tarikatının şeyhi Abdulbaki Erol 13 Temmuz'da Kahta ilçesinde düzenlenen törene kaldığı katıldığı" gerekçesiyle Adıyaman Valisi Osman Varol ile Belediye Başkanı Süleyman Kılınç hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan başvurada, Varol ve Kılınç hakkında “anayasayı ihlal”, “görevi kötüye kullanma” ile “677 sayılı ‘Tekke ve Zaviyelerle Türbelerin Seddine ve Türbedarlıklar ile Birtakım Unvanların Men ve İlgasına Dair Kanun'a aykırı faaliyet göstermek" suçlamasıyla işlem yapılması talep edilmişti. 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Vali Varol hakkındaki dosyanın “işleme konulmamasına” karar verdi. Kararda, şu ifadeler yer aldı:

"Yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda; konusu suç teşkil eden başkaca bir eylemde bulunduğuna ilişkin hakkında bir iddia bulunmayan Adıyaman Valisi Osman Varol’un bir cenaze törenine katılmaktan ibaret eyleminin anayasayı ihlal, görevi kötüye kullanma ve 677 sayılı Kanun’a aykırılık suçunu oluşturmadığı anlaşıldığından, ihbar ve şikâyetin 4483 sayılı Kanun’un 4 maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca işleme konulmamasına karar verildi.”

HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, karara tepki göstererek, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının, laiklik karşıtı faaliyeti 'cenaze katılımından ibaret' diyerek küçültmesi, önemsizleştirmesi, hukuka açıkça aykırı olduğu gibi yürürlükteki kanunlara da meydan okuma anlamına gelir" dedi. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ