GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-11-2022 14:10

Yön Bulma Yarışması ile Ankara’yı Keşfettiler

Üniversiteliler yön bulma yarışması ile Ankara’yı keşfettiler.

Yön Bulma Yarışması ile Ankara’yı Keşfettiler

Ankara Büyükşehir Belediyesi, AnkaraAKS ile Sürdürülebilir Etki ve Ekolojik Planlama Derneği işbirliğiyle düzenlenen etkinliğe kentteki farklı üniversitelerden bir grup genç katıldı. 

Ulus Meydanı’ndaki Zafer Anıtı önünden başlayan yön-bul yarışmasından başlayan oryantiring yarışması, Julianus Sütunu’nda son buldu. 

Özellikle üniversite okumak için farklı şehirlerden gelen öğrencilerin yer aldığı yarışmada sporcular, işaretlenen hedeflere harita ve pusula kullanarak belirlenen sürede ulaşmaya çalıştı.

Ankara’daki tarihi mekânları rotayı oluşturduğu oryantiring etkinliğinde, gençler hem eğlendi hem de tarihi mekânları yakından tanıma fırsatı buldu. Yarışma sonunda kazanan takım çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

ABB Turizm Şube Müdürü Alp Aykut Çıngır, “ABB olarak gençleri çok önemsiyoruz. Ankara, üniversiteler şehri ve üniversitelerle iş birliği bizim için çok önemli. Bu kapsamda Ulus’taki yarışmada için gençlerimizle bir araya geldik. Amacımız tarihi ve kültürel bir bilinç yaratmak. Ayrıca, Ulus’taki bu önemli ve tarihi kültürel zenginliğe dikkat çekmek istiyoruz. Katılımın artarak Ankara genelinde yaygınlaşmasını bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ